IMG_9037-min

Ik zeg wel eens gekscherend:
“Ik ben zingend geboren”.

Als kind zong ik vaak en veel en speelde daar toneel bij.  Ik trok soms de jurken en schoenen van mijn moeder aan, pakte een pollepel uit de la en voerde musicals op die ik ter plekke verzon. Geen wonder dus dat ik na het atheneum koos voor het conservatorium, lichte muziek zang. Ondertussen zong ik bij de klezmer band MAZZELTOV, ging ik op tour met de Engelse gospelartiest ADRIAN SNELL, won ik de E.O. TALENTENJACHT(1992), werd ik zangeres bij de RONDUIT PRAISE BAND en even later ZANGLEIDER BIJ OPWEKKING. En had ik al verteld dat ik o.a. engel speelde bij kindermusicalgezelschap DE VLIEGENDE SPEELDOOS waar ik zangeres, docent en acteur was?

Ook ontdekte ik dat ik er plezier in had om anderen te helpen meer uit hun stem en performance te halen.

Vanaf 1993 tot aan de dag van vandaag – in 2023 is dat dus 30 jaar – heb ik mijn eigen zanglespraktijk ‘THE VOICELAB’. Ik geef privé zangles, groeps zangles en workshops over zangtechniek, blenden, performance en black gospel zingen aan o.a. muziekteams en koren. Kom je van ver en lukt het je niet om regelmatig op zangles te komen?  Dan heb ik de ZANG(zater)DAG voor jou in de aanbieding.

Om zelf in ontwikkeling te blijven als docent en zangeres studeerde ik Estill Voice Training en behaalde mijn status als CERTIFIED MASTER TEACHER in 2015.

In het jaar 2000 startte ik met het dirigeren van een geweldig Black Gospelkoor: INSIDE OUT. Dat deed ik tot 2007. In 2010 pakte ik het dirigeren weer op met het (Black) Gospelkoor GRACE & GLORY. En nog elke maandagavond rijd ik naar Zwolle om zalig te zingen met mijn koorfamilie.

_D3L9493-min
Talitha_volgens mij_HR-min

In 2009 bracht ik mijn eerste Solo CD RAAK uit. Er volgden nog twee albums: ONT-MOETEN, die werd genomineerd voor de Zilveren Duif, en VOLGENS MIJ (een compilatie van mijn favoriete Opwekkingliederen maar dan op z’n Talithaans: verpakt in jazz, latin en black gospel).

2018 werd een jaar van ‘de frisse wind’: ik volgde een PRESENTATIE CURSUS bij Stage Call en ontdekte dat ik het geweldig vind om verhalen te vertellen. Logisch dus dat ik ging studeren bij de STORYTELLING ACADEMIE en de VERTEL ACADEMIE. En dit alles leidde tot een nieuw avontuur: in 2019 maakte ik mijn eerste kleinkunstprogramma ONDER MIJN HUID. Daarin stap ik in de schoenen van Bijbelse personages en zing en vertel ik hun verhaal. Sinds 2022 speel en zing ik deze voorstelling ook voor kinderen van 6 tot 12 jaar: IN JOUW SCHOENEN.

Ik ben op mijn 43e getrouwd met mijn lief Bert Grotenhuis.

Door hem kreeg ik er een heel pretpakket bij: 4 volwassen kinderen, hun geliefden en hun kinderen. Dat maakt mij oma van inmiddels 5 schatjes.

Kernwoorden die bij mij passen zijn:

know how, enthousiasme, humor, jazzy, zoeken naar de kern, mensen zien, eerlijkheid, creativiteit, spelen met taal, soms wat onzeker, beelddenker, liefde voor schoonheid en kunst, genieten van bergwandelingen, cappuccino en pindarotsjes. 

B&T